Онлайн TV FM радіо FM пауза

На заводі «Берґ Фрут» проводилися слідчі дії в межах кримінального провадження. Відео

Слідчі дії на підприємстві у Заболотові

На заводі товариства з обмеженою відповідальністю «Берґ Фрут», що у Заболотові на Прикарпатті, проводилися слідчі дії в межах кримінального провадження, щодо незаконного поводження із заставним майном. Кримінальна справа була ініційована консорціумом інвесторів – “Інвестохіллс Веста” та «Геліос».

ТОВ «Берґ Фрут» входить до складу Групи компаній TB Fruit, власником якої є бізнесмен-мільйонер зі Львова Тарас Барщовський. Проте формально підприємство у Заболотові належить сину Барщовського – Святославу.

Інвестори, представлені фінансовими компаніями “Інвестохіллс Веста” та «Геліос», є власниками прав вимоги по численних кредитах, які свого часу брав Тарас Барщовський для своїх підприємств у Дельта Банку і, згідно яких сам виступив поручителем. Тож, кредитори мають до нього грошові вимоги, що забезпечені заставним майном – обладнанням для виробництва соків та концентратів. Проте, як нам розповів представник “Інвестохіллс Веста” Євген Дяченко, заставне обладнання було незаконно вивезено боржником Барщовським:

«Було розпочате кримінальне провадження, і в межах цього кримінального провадження на одному із також підприємств товариства з обмеженою відповідальністю, яке пов’язане з нашим боржником проводилися слідчі дії, щодо обшуку та встановлення певного майна, яке перебуває в нас в заставі»

Завдяки слідчим діям в Заболотові було встановлено, що це те саме обладнання, що було на заводі у Городку Львівської області. Це одне з підприємств Барщовського, яке за рішенням суду було передано під заставу кредиторам. Але Тарас Барщовський не повертає кредитні кошти, не зважаючи на рішення Верховного суду. Він навпаки намагається уникнути стягнення заставного майна та ховає його на підприємстві сина у Заболотові, що сьогодні було встановлено слідчими діями. Зі слів Євгена Дяченка, консорціум інвесторів – компанії Інвестохіллс Веста та Геліос – придбали фактично у держави право вимоги до боржника ще в грудні минулого року за рекордну суму і тепер стягують заставні активи згідно з нормами чинного законодавства:

«Ми придбали право вимоги до даного боржника через борги організовані фондом гарантування вкладів фізичних осіб, який здійснює зовнішнє управління тими банками, що перебувають в неплатежоспособному стані, ліквідуються, і вони своє майно продають з торгів. В тому числі і право вимоги по кредитним зобовязанням. Ми ці кредитні зобовязання придбали відкрито, з прилюдних торгів і є кредитором даного боржника»

Хоча Барщовський за версією українського Форбс входить до 100 найбагатших людей України, по факту він не поспішає повертати персональні борги, підтверджені рішенням Верховного суду, у загальному розмірі понад 75 млн євро. За інформацією від кредиторів, в період розгляду та після ухвалення судового рішення він переоформив все своє майно на родичів і пов’язаних осіб, розпочав процедуру фіктивного банкрутства своїх підприємств, а заставне майно вивіз з підприємств-боржників у Городку, Солобківцях та Липовці. Кредитори знайшли вивезене обладнання у Заболотові. Не зважаючи на слідчі дії, кредитори не чинять ніякої перешкоди підприємству. Воно і далі працює. Змін у менеджменті також не буде відбуватиметься, запевняє пан Євген Дяченко – представник фінансової компанії “Інвестохіллс Веста”:

«Ми не перешкоджаєм діяльності самого підприємства, воно ніяким чином не впливає на виробничий процес. Завод і надалі працює. Всі люди, вони при ділі. Все відбувається, як і раніше»

Консорціум інвесторів – компанії Інвестохіллс Веста та Геліос і надалі звертатимуть стягнення на заставні активи Групи T.B. Fruit Тараса Барщовського, діючи в межах закону.

Підготував: Б. Малецький

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua