Онлайн TV FM радіо FM пауза

Лабораторні діаманти виблискують на європейському ринку. Відео

Варто знати

Ось уже п’ять років, як індустрія вирощених у лабораторії діамантів невпинно зростає. Це стимулювало виробництво в індійському штаті Гуджарат.

На ювелірній виставці в Лондоні можна побачити багато стендів індійських виробників штучних діамантів. Сьогодні експерти намагаються оцінити, як лабораторне каміння вплинуло на індустрію. Один із найбільших стендів у центрі виставки належить компанії з Гуджарату. Вона стала офіційним спонсором заходу й претендує на звання найбільшого у світі виробника алмазів. Незабаром збирається виготовляти до 35 тисяч каратів на місяць.

Вона першою створила гігантський лабораторний діамант вагою 27 каратів — найбільший у світі серед штучних. Водночас голова компанії каже, що вирощені алмази за хімічним складом ідентичні добутим.

Власник ще однієї індійської компанії з вирощування алмазів каже, що ринок США одним із перших прийняв ідею лабораторного каміння. І він очікує, що ринок у Європі наслідуватиме цей приклад. Утім, якщо на ринку з’явиться так багато штучного каміння, то це може створити проблеми для ювелірів. Тепер вони мають навчитися відрізняти природні алмази від лабораторних, адже ціна може різнитися вдесятеро.

У Великій Британії вже опублікували низку посібників. Вони мають звести до спільного знаменника термінологію алмазної галузі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua