Онлайн TV FM радіо FM пауза

Японка за 10 років не сплатила жодного рахунку за електроенергію. Відео

Варто знати

Тікако Фудзі живе в Токіо й ось уже як 10 років не платить за електрику. 62-річна жінка сама виробляє собі електроенергію, використовуючи чотири сонячні панелі, установлені на балконі.

У середньому в сонячний день за їхньої допомоги можна отримати 1000 Вт. Цього достатньо, щоб використовувати кілька електроприладів та вмикати вечорами світло. Фудзі заробляє фарбуванням тканин. Вона не має телевізора, аудіоколонок, пральної машини, кондиціонера чи пилососа. У сонячні дні вона підігріває їжу в чорних каструлях на сонці. А якщо треба зварити рис чи спекти пиріг, то користується сонячною плитою. Їжу розігріває за допомогою свічок.

А в дощові дні Тікако сідає на свій велотренажер. Він теж виробляє енергію. Однієї розминки достатньо, щоб три години живити лампочку.

Дехто називає її спосіб життя спартанським. Але японка каже, що це їй подобається. Якоїсь миті через спеку вона думала відмовитися від такої економії. Але тепер у зв’язку зі світовою енергетичною кризою вирішила почекати.

Так, недавно вона купила невеликий холодильник, який працює від сонячних батарей.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua