Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Україні закінчується пільгове розмитнення “євроблях”

Новини

Сьогодні останній день, коли українці можуть розмитнити автомобіль на “єврономерах” за пільговою ціною.

Після 10 листопада водіїв і власників таких автомобілів можуть почати штрафувати, пише УНН.

Відповідальність за порушення строків ввезення автомобілів у митному режимі транзиту за ч. 8 ст. 121 КУпАП становить 500 неоподатковуваних мінімумів (8,5 тис. грн), за повторне порушення пртягом року – 1 тисяча неоподаткованих мінімумів (17 тис. грн) з позбавленням прав на рік та з оплатним вилученням автівки чи без такого.

Штрафи можуть сягати 170 тисяч гривень. При цьому уряд ще торік дозволив поліції штрафувати “євробляхи” на місці зупинки. 

Так, у профільній асоціації пояснили: якщо патрульні зупинять людину на нерозмитненому автомобілі після 10 листопада, то спочатку випишуть штраф у розмірі 8500 грн. Після цього дані будуть передані на митницю, де згодом і складуть постанову за перевищення терміну ввезення авто – ті самі 170 000 грн. Власник “бляхи” отримає штраф за адресою прописки через пошту. Після цього він повинен буде приїхати на митницю і дати пояснення, далі його чекатиме судова тяганина.

За словами юристів, якщо суд винесе відповідне рішення, то штраф доведеться сплатити, в іншому випадку заарештують майно порушника.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua