Онлайн TV FM радіо FM пауза

В США говорять про нові санкції проти РФ “протягом кількох днів”

Уряд США заявляє, що «в лічені дні» ухвалить рішення про додаткові санкції проти Росії, якщо Москва не зробить кроки з реалізації угоди, досягнутої в Женеві минулого тижня і спрямованої на зниження напруженості в Україні.

Зокрема, від Росії вимагають публічно закликати проросійських сепаратистів на сході України звільнити зайняті будівлі, зняти блокпости, погодитися з амністією і використовувати політичні механізми для задоволення їхніх вимог, заявила представник Держдепартаменту Джен Псакі.

«Якщо вони не приймуть заходи в найближчі дні, це не залишиться без наслідків, заявила вона на брифінгу в понеділок. – Очевидно, нам доведеться прийняти рішення через кілька днів».

«Думаю, прийшов час перейти до наступного раунду санкцій, – заявив агентству Reuters сенатор Кріс Мерфі, додавши, що він дав би Москві ще два-три дні на реалізацію женевського угоди. «На мій погляд, важливо використовувати дипломатичні рішення, якщо вони потенційно можливі», – сказав Мерфі, голова підкомітету Сенату у справах Європи, в телефонному інтерв’ю.

Деякі члени Конгресу висловлюють сумніви, що вже запроваджені адміністрацією Обами санкції, такі, як обмеження на в’їзд для окремих осіб, зупинять Москву. Виступаючи на телеканалі NBC в неділю, сенатор Боб Коркер, провідний республіканець у комітеті Сенату з міжнародних відносин, заявив: «Якщо ми й далі будемо вести себе, як зараз, ми втратимо Східну Україну».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua