Онлайн TV FM радіо FM пауза

В ОВА обговорили питання розміщення переселенців на території Прикарпаття. Відео

Новини

Безпечний прихисток на Прикарпатті знайшли понад 142 тисячі осіб. Найбільше переселенців зареєстровано в Івано-Франківському районі – понад 53 тисячі. Найменше у Косівському та Верховинському. На разі гостро стоїть питання щодо осіб, які не можуть винаймати житло і мешкають у тимчасових помешканнях.

63 тисячі внутрішньо переміщених осіб очікують на виплати державних допомог. Кошти надходять, але із затримкою. Те саме і щодо компенсацій комунальних послуг установам й організаціям, які прийняли вимушених переселенців. Причини затримки пояснюють у казначействі.

Через відсутність фінансового ресурсу є затримки із виплатою заробітних плат та соціальних допомог. Також не здіснюється підтримка громад через державні розвиткові субвенції. Відтак процес ремонту закладів освіти, медицини, культури, комунального спрямування призупинився. Учасники наради пропонують внести зміни у 590 постанову, оскільки громади мають власні кошти, а дехто навіть перевиконує бюджет. Але скористатись ним не може. А невелике послаблення обмежень допоможе активніше відновлювати економіку.

Також народним депутатам запропонували продовжити воєнний стан тільки в тих областях, де ведуться бойові дії. Натомість в тилових ввести надзвичайний.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua