Онлайн TV FM радіо FM пауза

В одному з музеїв Данії показали унікальний скелет динозавра, який знайшли в США. Відео

Новини

Особливість скелета динозавра, якого знайшли в США в тому, що кістки за десятки мільйонів років майже повністю збереглися. 13-метровий скелет довгошийого камаразавра показали в музеї данського сафарі-парку «Кнутенборг».

Директор парку каже, що рослиноїдний гігант жив 150 мільйонів років тому на території сучасного штату Вайомінг, що в США.

Останки знайшли у 2017 році. Вони унікальні тим, що майже повністю збереглися. Перед смертю динозавр згорнувся клубком біля місця, де нині розташоване тваринницьке ранчо.

Його викопали, відреставрували та перевезли до Данії.

«Цей динозавр жив близько 150 мільйонів років тому на території сучасного Вайомінгу. Там його і знайшли. Унікальність останків у тому, що вони були зчленовані. Тобто знайшли цілий скелет. Динозавра виявили в такому ж положенні, у якому він помер 150 мільйонів років тому», – пояснює Крістофер Кнут, директор парку «Кнутенборг».

За даними лондонського Музею природознавства, камаразаври були травоїдними динозаврами, що ходили на чотирьох ногах. Вони жили 150-140 мільйонів років тому на території нинішніх США. У довжину могли сягати двадцяти трьох метрів.

«97% його кісток не пошкоджені. Це абсолютно унікально», – наголошує Крістофер Кнут, директор парку «Кнутенборг».

Скелет виставили разом з іншими скам’янілостями в музеї, що відкрився 2022 року.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua