Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Коломийській філармонії відбувся вечір вшанування Олександра Козаренка. Відео

Новини

З нагоди річниці із дня смерті Олександра Козаренка в Коломийській філармонії відбувся вечір вшанування піаніста. В його честь і названий мистецький простір. На концерт-реквієм приїхали артисти камерного оркестру «NotaBene Chamber group» Національного будинку музики із Києва. Вшанували пам’ять знаного коломиянина друзі, рідні, музиканти та чиновники.

21 березня 2023 року помер Олександр Володимирович Козаренко, український композитор, піаніст та музикознавець, який народився у Коломиї.

Щоб вшанувати його пам’ять приїхали артисти камерного оркестру, а один з музикантів формації зазначив, що був знайомий із Олекандром Козаренком із дитинства:

«Я думаю, що майже в кожного із нас були контакти з паном Олександром, а я пам’ятаю своє з ним знайомство, у віці семи років в Одесі. Це була дуже яскрава і енергійна людина»,- згадує Андрій Павлов, музикант.

Музична програма була обрана невипадково, а саме до річниці смерті Олександра Козаренка. Адже він шанував Бориса Лятошинського, любив його твори і робив все, щоб вони якомога частіше звучали в залах України та світу.

Приїхала на концерт і сестра Олександра Козаренка. Зізнається, що на таких вечорах вона ніби спілкується із братом:

«Ці вечори пам’яті мене повертають в його світ, той світ, який мене відволікав від труднощів та негараздів – це був мій тил».

Очільниця обласного управління культури Тетяна Бойко каже, що не могла пропустити цей музичний захід:

«Від сьогоднішнього вечора та такого позитивного і гарного колективу очікую отримати максимум вражень».

Художній керівник коломийської філармонії Микола Губчук був особисто знайомий із маестро. Каже, що завжди захоплювався його творами:

«Разом ми вшануємо памʼять великої людини. Насправді – це наш «патрон», бо про філармонію я почув від нього, про цю ідею, мрію та бажання. Ця мрія здійснилася і зараз філармонія носить його імʼя.

А концерти в філармонії триватимуть і надалі. Щоп’ятниці коломияни мають нагоду насолоджуватися музикою чи вокалом різних виконавців.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua