Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломиї розпочали роботу інспектори із паркування: за що штрафуватимуть водіїв. Відео

Новини

В Коломиї вже працюють інспектори із паркування. Два тижні вони будуть проводити роз’яснювальну роботу серед водіїв. Далі на порушників чекатимуть штрафи.

Уже тиждень на лобовому склі автівок їхні власники знаходять флаєри. У них інформація про штрафи за порушення паркування. На деяких вже навіть відмічено, що порушив водій. Однак плату поки що не беруть. Начальник муніципальної інспекції Дмитро Мельничук зазначив, що вже 6 квітня роз’яснювальна кампанія закінчиться.

Коломия доєдналася до такого проєкту після Івано-Франківська, Чернівців, Львова, Харкова та інших міст України. Інспектор із паркування Василь Микитюк роз’яснив, за що штрафуватимуть водіїв.

“Стаття 122 несе за собою порушення знаків «Стоянка», «Зупинка транспорту заборонена». Розмір штрафу 340 гривень. А за частиною третьою. Якщо транспортний засіб буде перешкоджати рухові іншим учасникам дорожнього руху штраф буде 680 гривень та евакуація. Згідно частини першої статті 152 «Не сплата за паркування» розмір штрафу буде становити в 20 кратному розмірі однієї години”, – пояснив Микитюк.

Щодо сплати штрафів, то водії робитимуть це через банк, тому спілкування із інспекторами практично не буде. А ще останні просто можуть зняти автівку на телефон і виставлять власнику стягнення.

Також кожен не байдужий коломиянин може стати добровільним помічником інспекторів. Якщо він побачить порушення правил паркування, то може надіслати фото чи відео автівки порушника і власник понесе кару.

А яка ваша реакція?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua