Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Калуші відбулось засідання круглого столу під назвою “День, який змінив Україну”. Відео

Новини

30 років тому відбувся Всеукраїнський референдум. До бюлетеня було внесено лише одне запитання: «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?». І українці підтвердили. Нині з цієї нагоди у Калуші відбулось засідання круглого столу.

1 грудня 1991 року пройшов Всеукраїнський референдум, на якому понад 90% українців, висловилися за повноцінну державність України. Це стало безпрецедентним чином єднання нації.

Депутатка Калуської міської ради першого демократичного скликання Надія Рим разом з чоловіком була спостерігачем на дільниці в одному з сіл Павлоградського району, що на Дніпропетровщині.

“Коли ми підійшли до реєстрації і дали свої паспорти, які ще були радянські, тільки єдине, що була обкладинка з тризубом, в тої жінки просто руки тріпалися. Коли вона той паспорт з тризубом взяла, просто в неї шок був – бандерівці приїхали. Ну і пам’ятаю той ранок, нас уже привезли назад в Павлоград, ми там переночували і зранку, перше, що я пам’ятаю, я почула радіо, відбувся референдум, підтвердили незалежність, і Канада визнала”, – поділилася Надія Рим, депутатка Калуської міської ради першого демократичного скликання.

Тож 30 років тому українці консолідувалися навколо ідеї української державності, довели світові і перш за все собі, що є народом, який прагне творити власну долю на власній землі.

Також виступаючі поділилися своїми думками щодо шляхів зміцнення єдності держави, посилення національно-патріотичного виховання, протидії ідеологічній війни з російським агресором.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua