«Станом на сьогодні, всі госпіталізовані з легким перебігом захворювання перебувають у стаціонарі, нових поступлень немає.
Спеціалістами Держсанепідслужби у Івано-Франківську проведено комплексне санітарно-епідеміологічне обстеження у вогнищі, за результатами якого відібрано для лабораторних досліджень зразки харчових продуктів, з об’єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору», – йдеться у повідомленні ДСЕСУ.
Функціонування приватного закладу громадського харчування призупинено до завершення лабораторних досліджень.
«Від двох хворих виділена Salmonella enteritidis та з п’яти змивів – умовно-патогенна мікрофлора.
За порушення термінів проходження періодичних медичних оглядів від роботи відсторонено 8 осіб, складено протокол про порушення санітарних норм та правил.
Проводиться комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації спалаху», – зазначають у прес-службі ДСЕСУ.
Нагадаємо, прокуратурою міста Івано-Франківська за фактом виникнення спалаху ГКІ порушено кримінальну справу.