Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську встановили анотаційну дошку захиснику Івану Солтисіку. Відео

Новини

У межах програми «Івано-Франківськ – місто Героїв» було встановлено анотаційну дошку, щоб увіковічнити пам’ять про Героя-захисника – Івана Солтисіка, який загинув на війні проти рашистів.

На фасаді Служби судової охорони, де свого часу ніс службу захисник Іван Солтисік, відкрили анотаційну дошку. Для своїх побратимів Іван залишився у пам’яті одним з кращих.

«Його мужність показала такий приклад цій молоді, що зараз проходить службу, що кожного дня, проходячи повз статую Божої матері, проходячи тепер повз Івана, ми будемо пам’ятати і розуміти, що ми живі і робимо все для цієї перемоги», – каже  заступник начальника територіального Управління служби судової охорони Дмитро Таргонін.

У 2019-му році Іван Солтисік став переможцем чемпіонату Десантно-штурмових військ ЗСУ. З початку повномасштабного вторгнення росії повернувся з-за кордону і мобілізувався до 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». Був розвідником 108 окремого гірсько-штурмового батальйону.

«Ми служити почали з 19-го року. По суті, з моменту створення служби судової охорони. Іван Солтисік був завжди, як-то кажуть, попереду. Був активним дуже у всіх видам спорту, займав призові місця, був чемпіоном Служби судової охорони з рукопашного бою. У час, коли росія вторгнулась в Україну, Іван жив і працював за кордоном. Повернувся, щоб стати на захист країни. Таких як Іван, дуже мало, тому що не кожен прийняв б такий крок», – розповідає провідний спеціаліст відділу по роботі з персоналом, товариш загиблого Героя Микола Вилка.

Загинув захисник у віці 25 років, не доживши лише 8 днів до свого Дня народження. Під час виконання бойового завдання із захисту Батьківщини у Куп’янському районі Харківської області потрапив під мінометний вогонь. Подвиг кожного захисника нашої громади Івано-Франківськ пам’ятатиме і шануватиме, каже міський голова Руслан Марцінків.

«Нам дуже важливо зберегти пам’ять в анотаційних дошках, в інших заходах. Тому в рамках програми «Івано-Франківськ – місто Героїв» ми продовжуємо цю роботу, щоби увіковічнити пам’ять про усіх наших Героїв, які віддали свої життя у цій страшній московсько-українській війні. Тому дякую рідним в першу чергу, дякую побратимам, дякую судовій охороні, які сьогодні зорганізували цей захід, а ми долучилися виготовленням дошки і, відповідно, увіковічнили пам’ять нашого Героя», – резюмує Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

Уже кілька років діє програма «Івано-Франківськ – місто Героїв». Згідно неї у громаді організовують різноманітні заходи, готують книги, відкривають анотаційні дошки та облаштовують Алею Героїв у пам’ять про тих, хто втратив свої життя заради Перемоги. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua