Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську встановили анотаційні дошки Олександру Дорофею та Назару Керницькому. Відео

В Івано-Франківську встановили анотаційні дошки Олександру Дорофею та Назару Керницькому. Відео Новини

Увіковічнити пам’ять про захисників. В Івано-франківську на фасаді ліцею № 10 відкрили анотаційні дошки двом загиблим героям в російсько-українській війні: Олександру Дорофею та Назару Керницькому.

Обидва військових стали на захист країни з початку повномасштабного вторгнення. 

«Сьогодні ми відкриваємо ще дві анотаційні дошки нашим випускникам. Молоді хлопці, які недавно закінчили наш ліцей. Дякую батькам за те, що вони виховали справжніх героїв та патріотів України. Вічна пам’ять нашим хлопцям»– зазначив директор Ліцею № 10 Руслан Куриндаш.

Мати загиблого Назара Керницького розповідає про те, яким добрим і талановитим був її син.  Він загинув 7 січня 2024 року. Майже два роки захищав Україну у 110 бригаді на Авдіївському напрямку. 

«Назар був доброю та світлою людиною. Надзвичайно дорожив дружбою однокласників, одногрупників, побратимів. Завжди був готовий прийти їм на допомогу. Захоплювався фотографіями та технікою. Пробував робити відеозйомки. Його багато чого цікавило. Мав великі плани на майбутнє. Він хотів побудувати дім, створити сім’ю. На жаль, ця проклята війна забрала в нього життя», – згадує мама загиблого Оксана.

Олександр Дорофей загинув 19 березня 2024 року під час проведення наступально-штурмових дій в населеному пункті Веселе, Бахмутського району. Сестра захисника Юлія згадує його оптимізм та готовність завжди прийти на допомогу.

«Йому прийшла повістка і він пішов воювати. Був завжди позитивний. Останній раз коли ми з ним говорили, він казав, що в нього все добре. Потім зв’язок пропав. Він був добрий, спокійний. Завжди був готовий всім допомогти», – пригадує сестра загиблого пані Юлія.

Голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків запевяє, міська влада докладе максимум зусиль, щоб увіковічнити пам’ять про кожного героя.

«На жаль, кількість анотаційних дощок зростає. Ми докладемо максимум зусиль, щоб зберегти пам’ять всіх наших Героїв, які віддали своє життя за Незалежність нашої держави. В школі велика кількість батьків, дітей та вчителів. Вони кожного дня зможуть подивитись на Героїв чи дізнатись більшу інформацію про них через QR-код. Будемо продовжувати вшановувати всіх героїв», – підсумовує Руслан Марцінків.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua