Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відкрили пам’ятну дошку Джохару Дудаєву. Відео

Новини

У Івано-Франківську відкрили пам’ятну дошку першому президенту Республіки Ічкерія Джохару Дудаєву. Він був лідером руху за незалежність від росії. З нагоди такої події на Прикарпаття приїхали поважні гості.

Інформаційний знак відомому Чеченському повстанському лідеру, державному і політичному діячеві Джохару Дудаєву встановили В Івано-Франківську на початку вулиці, названу на його честь. З цієї нагоди до Івано-Франківська приїхали командир та бійці батальйону імені Шейха Мансура. Командир підрозділу Муслім Чеберлоєвський особисто знав Джохара Дудаєва, каже відкриття цієї анотаційної дошки у Івано-Франківську – велика честь для всіх борців за незалежність від спільного ворога – росії. 

«Ми з 2014-го року знаходимося тут, беремо участь у цьому конфлікті на стороні України проти нашого спільного ворога. Цей день для нас важливий, цей захід для нас важливий, тому ми спеціально з фронту приїхали сюди сьогодні, щоби разом з вами взяти участь у цьому відкритті. Разом до перемоги!», – командир чеченського батальйону ім. Шейха Мансура Муслім Чеберлоєвський.

До вшанування пам’яті генерал-майора авіації долучилися представники націоналістичних організацій, історики, матері загиблих українських воїнів та мешканці громади. Пригадали, як у 1994 році у Івано-Франківську закликали допомогти громадянам Ічкерії, які зазнали поневірянь від російських окупантів. Тоді франківці зібрали чимало гуманітарної допомоги. Відтак, уся Україна підтримала чеченський народ.

«Сьогодні багато чеченців воює на стороні Української Держави. Джохар Дудаєв, його рідні тут перебували в Івано-Франківську. Пригадую 90-ті роки, коли ще був досить юним, і для нас ця постать надзвичайно важлива. Ви знаєте, що ми маємо вулиці Джохара Дудаєва, ми маємо від сьогодні, відповідно і анотаційну дошку. І найголовніше, що ми сьогодні допомагаємо батальйону імені Шейха Мансура дронами для того, щоби далі бити спільного ворога – московського окупанта. Тому вітаю з цією подією, але боротьба продовжується і дуже важливо допомагати», – зазначив голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

50 FPV дронів передав міський голова Руслан Марцінків батальйону імені Шейха Мансура. Бійці кажуть, зараз це найнеобхідніше на полі болю.

«Це війна технологій. Нова. Ще 2022 року, коли ми були в Бахмуті, все було по-іншому. На даний момент, технології, дрони, аеророзвідка, це все йде вперед і постійно все тільки вдосконалюється. Тому це дуже актуально, це дуже знадобиться. Будемо працювати на трьох напрямках. А дрони полегшать всю роботу. Будемо максимально знищувати ворога, більш якісніше проводити аеророзвідку, з мінімальними втратами свого особового складу», – боєць чеченського батальйону ім. Шейха Мансура Халід.

До слова, Джохар Дудаєв народився 15 лютого 1944 року. Був убитий 21 квітня 1996-го року співробітниками федеральної служби контррозвідки росії. Свого часу, за певних обставин, дружина першого президента Республіки Ічкерія Джохара Дудаєва – Алла проживала на Прикрпатті, зокрема в Бурштині та Косові.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua