Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відкрили анотаційні дошки двом загиблим військовослужбовцям. Відео

Новини

Пам’ятні знаки військовослужбовцям Дмитру Солошину та Олександру Кісельову встановили на стіні Центру патріотичного виховання ім. Степана Бандери. Тут розміщені анотаційні дошки полеглим у російсько-українській війні, які не проживали, або не навчалися у освітніх закладах громади.

«Ми вважаємо, що це місце уособлює Героїв: від січового стрілецтва, української повстанської армії, визвольної боротьби до сучасної боротьби. Підказуйте нам, бо не все ми знаємо, як можна увіковічнити пам’ять. Тут, у Центрі патріотичного виховання ім. Степана Бандери проходять і будуть проходити заходи з вшанування пам’яті всіх наших Героїв», – зазначив Руслан Марцінків голова Івано-Франківської громади.

35-річний Дмитро Солошин – уродженець Херсонської області. У перший день повномасштабного вторгнення родина Героя опинилася в окупації. Пізніше їм вдалося виїхати. Відтак дружина з сином переїхала до Івано-Франківська, а сам Дмитро став на захист України.

«Ми проживали 6 років за кордоном і за 10 місяців до війни повернулися додому. Він був великим патріотом, хотів жити в Україні, він хотів, щоби син навчався в Україні. І ми приїхали додому. Але так сталося, що 24 лютого прийшла окупація. В 11 ранку нас вже окупували. Дуже хороший чоловік в мене. Він гарний чоловік, добрий батько, чудовий син. Я розумію, що всі Герої найкращі, на жаль, ідуть найкращі. Це дуже болісно і тяжко», – пояснює дружина загиблого Героя Дмитра Солошина, Яна Солошина.

Полеглий герой Олександр Кісельов проходив військову службу у Балтійському флоті, тому обрав собі позивний Балтика. За словами дружини Світлани, Олександр не мав українського коріння та попри це – дуже любив Україну. Тому у перший ж день повномасштабного вторгнення попрямував до військкомату.

«Пішов на війну в перший день війни. В 9 годині ранку відвіз мене на роботу і зразу пішов записуватися добровольцем. Він сам був росіянином. Ми сюди приїхали в 90-му році. Я сама навчалася в Харкові і ми приїхали сюди. Та так мало-помалу ніхто і не знав, що він росіянин. Бо він прекрасно розмовляв українською мовою, прекрасно знав історію. Зачитувався творами про Бандеру, про Грушевського, про Махна. Розказував про них і ще вчив мене. Він дуже хороша людина. Був дуже веселий і життєрадісний», – наголошує дружина загиблого Героя Олександра Кісельова, Світлана Кісельова.

Поховані полеглі Герої на Алеї слави міського кладовища у селі Чукалівка Івано-Франківської громади.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua