Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відбувся форум «Культурний ландшафт громад: безбар’єрний та ментальний рівні»

Новини

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко взяла участь у форумі «Культурний ландшафт громад: безбар’єрний та ментальний рівні», який відбувся у м. Івано-Франківську в Палаці Потоцьких в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», як день спільнодії «Пізнаємо культуру – підсилюємо себе».

Про це повідомляє Івано-Франківська обласна державна адміністрація.

«Сьогодні тема ментального здоров’я є дуже актуальною. Тому що не тільки ветеранам, родинам Героїв потрібна психологічна підтримка і допомога, вона потрібна кожному з нас. До початку війни ми мали багато планів, мрій, перспектив, які зруйнувала війна. Ніхто з нас навіть не міг подумати у XXI столітті на теренах Європи може розгорітися кривава бійня. Ми всі потребуємо допомоги у покращенні ментального здоров’я. Тому сьогодні говоримо про Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як», яка успішно пропагується під патронатом Олени Зеленської»,- зазначила Людмила Сірко.

Одна із цілей Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? – допомогти кожному знайти можливості посилення власної стійкості, навчити, як розвивати її самостійно. А якщо людина не справляється сама – підтримати фаховими сервісами, які впроваджуються у кожній сфері: медицині, освіті, соціальній сфері, зайнятості, секторі безпеки і оборони, бізнесах, громадському секторі тощо.

За словами Людмили Сірко, сфера культури є однією з найважливіших сфер покращення ментального здоров’я нації. Вона висловила сподівання, що працівники цієї сфери підсилять роботу координаційного центру з ментального здоров’я.

Начальниця управління культури, національностей і релігій облдержадміністрації Тетяна Бойко розповіла про доступність культурних послуг для різних верств населення. Також поінформувала про проведення різних заходів, форумів, квестів, дискусій та зустрічей і залучення до них якомога більше людей.

Фото: Івано-Франківська обласна державна адміністрація.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua