Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відбувся благодійний аукціон «Крок до перемоги». Відео

Новини

Благодійний аукціон на підтримку Збройних Сил України провели в Івано-Франківську членкині громадської організації «Дружина воїна».

«Ціль аукціону в нас – 500 тисяч. Ми хочемо зібрати на дрон з тепловізійною камерою в артилерійський дивізіон 10-ї гірсько-штурмової бригади, де служить чоловік нашої Марʼяни Процької. Також, 10 FPV-дронів в спецзагін «Омега», де служить мій чоловік»,- розповідає Тетяна Фреїшин, співзасновниця ГО «Дружина воїна».

На аукціоні представили близько шести десятків лотів. Частина з них – основні, інші, так звані, «тихі» з фіксованою вартістю. Художник Лев Скоп задля доброї справи віддав на аукціон свою ікону «Архангел Михаїл перемагає нечисть».

«Коли я приїждаю до воїнів, то збираю дошки – хата вся в дошках, майстерня вся в дошках. Ікона намальована на дошці з-під Авдіївки. Це ящик з набоїв, 110-ої бригади»,- ділиться художник.

Ікону Лева Скопа забрали з-під молотка за 50 тисяч гривень. А Наталія Мельникова допомагала створювати міні-лоти. Зокрема, прикрашала гільзи.

«Я прикрашала гільзи – одну велику з сухоцвітом та міні-гільзи з бавовною. Бавовна тепер, ніби національна рослина, тому чисто символічно. Гільзу не обробляли нічим: не вичищали і не лакували, щоб вона мала свій автентичний вигляд та ефект»,- розповідає Наталія Мельнікова, учасниця благодійного аукціону.

Завітав на аукціон й голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків. Каже, з порожніми руками йти не збирається і теж долучиться до допомоги:

«Я придивився одну картину, подивлюсь зараз, поторгуюсь. Мені дуже сподобалось великодня тематика Ігора Ропʼяника, дуже гарна картина, я спробую її купити».

Загалом, під час благодійного аукціону вдалось зібрати понад 880 тисяч гривень.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua