Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відбулась церемонія відкриття 2-го Міжнародного фестивалю короткого метру “4:3”. Відео

Новини

В перший день відвідувачі змогли переглянути грузинсько-французький драматичний фільм 2020 року режисера Деа Кулумбегашвілі «Початок». Це стрічка про дружину лідера Свідків Єгови, яка розчаровується у своєму житті в патріархальній релігійній громаді після того, як її місце поклоніння бомбили жорстокі екстремісти.

Співорганізатор фестивалю, актор Іван Бліндар впевнений, навіть під час війни важливо підтримувати та розвивати культуру. А кіно – це ще один спосіб боротьби з окупантами.

Окрім перегляду кіно, під час фестивалю, відбуватимуться лекції, майстер-класи та дискусії з від провідними діячами культури України. Відтак акторка, зірка серіалу «Кайдашева сім’я» Антоніна Хижняк долучиться до дискусії про мову в українському кіно. Впевнена, ця тема завжди була на часі, а нині питання мови особливо гостро.

Ще однією учасницею дискусії про мову стане акторка Ірма Вітовська. Вона переконана, що мова в українському кінематографі дуже важлива.

Цьогорічний фестиваль – благодійний. На локаціях є можливість задонатити на потреби військових та волонтерського центру «Рух Опору — Рух Допомоги». Запитів, зізнається акторка Надія Левченко, справді багато.

Дні короткого метру триватимуть до 18 вересня. Вхід на заходи фестивалю – вільний, але за попередньою реєстрацією.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua