Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відбулась молитва за вбиту Ірину Фаріон

Новини

У понеділок, 22 липня, в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового, що у м. Івано-Франківськ, вшанували пам’ять української мовознавиці, професорки, громадської та політичної діячки – Ірини Фаріон, яка трагічно загинула від кулі зловмисника 19 липня 2024 року у м. Львів.

Про це повідомляє Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ

Чин панахиди за Іриною Фаріон очолив о. Юрій Прилепський, сотрудник святині, а співслужив йому о. Михайло Макар, віцеканцлер Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ:

«Дорогі браття і сестри у Христі. Ми віримо, що до цієї заупокійної молитви доєднується вся Україна, адже ми супроводжуємо до вічності мовознавицю, педагогиню, докторку філологічних наук, народну депутатку України – п. Ірину Фаріон».

«Сотня людей прийшли на поминальну службу в Катедру помолитись за душу Ірини Дмитрівни. Її життя несправедливо обірвав стрілець. Та пам’ять про Неї житиме в серцях мільйонів українців. Бо так палко відстоювати мову можна тільки коли її безмежно любиш»,- пише на сторінці «Facebook» голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua