Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську в сквері на Валах активісти висадили клумбу «Коване сонце»

Новини

Активісти екоруху «Квітуча Галичина», спільно зі стажерами проєкту «Молодь і влада» та Міської дитячої екологічної станції продовжують облагороджувати місто. В Івано-Франківську в сквері на Валах вони висадили квіти.

Клумбу  «Коване сонце» прикрасили чорнобривцями, бегоніями та довгоцвітом. Це майже шість сотень квітів.

«Кажуть, що війна, не той час. Знаєте – це той час, вже і зараз, тому що через пʼять років ми не будемо робити те, що ми могли зробити сьогодні. А для того, щоб впорядкувати свою територію, територію біля свого підʼїзду чи дворик не потрібно насправді дуже багато. Всього-на-всього бажання і півгодини нашої з вами праці. Буде красиво і ця краса буде милувати око, додавати трохи більше позитиву в цей непростий час», – наголосила ініціаторка проєкту Оксана Савчук.

Ескіз клумби створила працівниця міської дитячої екологічної станції Оксана Марущак. Розповідає, її форма дуже цікава, тож зробили усе, аби вона виглядала ще красивішою.

«Основа клумби є уже, тому вона залишається у формі квіточки. Лишається лише пелюстки заповнити однорічними рослинами, а багаторічні вже і так там ростуть», – зазначає працівниця міської дитячої екологічної станції Оксана Марущак.

Долучився до акції і стажер проєкту «Молодь і влада» Олексій Тутов. До Івано-Фракнівська хлопець переїхав із Гуляйполя Запорізької області. Зізнається, що висаджувати квіти – йому дуже сподобалось.

Квіти висадили у рамках проєкту «Квітуча Галичина». Він триває вже шість років поспіль. Цьогоріч до 1 червня активісти планують висадити квіти у Городенці, у Калуському та Тисменицькому районах.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua