Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську стартує проєкт про психологію та кінематограф. Відео

Новини

«Внутрішня імперія. Психоаналіз і кіно» – це назва нового мистецько-психологічного проєкту, який презентували в Івано-Франківську. Його мета – познайомити глядачів з українським кіно та проаналізувати його з точки зору психології. Відтак, першим переглянутим фільмом стала стрічка Олега Сенцова “Носоріг”.

Про психологію та кінематограф. В Івано-Франківську презентували проєкт «Внутрішня імперія. Психоаналіз і кіно». Його співорганізаторка Мар’яна Заклінська каже, він в першу чергу про спілкування та аналіз власної особистості. А це можна зробити через фільми.

Першим фільмом, яку показали у рамках проєкту став «Носоріг» кінорежисера Олега Сенцова. Опісля перегляду глядачі обговорили та розібрали кінострічку з точки зору психоаналітичних теорій. Психоаналітик Михайло Пустовойт розповідає, попри те, що на перший погляд «Носоріг» – це просте кіно. Однак він дуже глибокий та складний з точки зору психології.

Проєкт має й благодійну мету. До прикладу, виручені кошти з продажу квитків на стрічку «Носоріг» будуть спрямовані бригаді, у якій служить режисер фільму Олег Сенцов.

Квитки на стрічку «Носоріг» були повністю розродані. Загалом організаторам вдалось виручити близько 8 тисяч гривень. Глядачка Надія Шегда каже, перш за все долучилась до проєкту, щоб допомогти військовим та гарно провести час.

Покази фільмів та їх психоаналіз будуть відбуватись кожної останньої середи місяця. Наступного разу на великому екрані транслюватимуть стрічку «Мати апостолів».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua