Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську розповіли, як кругова економіка допоможе місту при зміні клімату. Відео

Новини

В Івано-Франківську відбувся форум всеукраїнського масштабу з питань екології. Його мета, зазначають організатори, знайти та збудувати систему, яка найбільш ефективно вирішить проблеми Івано-Франківська та, потенційно, інших міст.

Не менш ефективною є кругова економіка, кажуть організатори форуму, й у стратегічному плануванні розвитку міст, яке, до слова, не потребує капіталовкладень. Прикладом кругової економіки, кажуть екологи, який варто втілити на Прикарпатті – це переробка органічних відходів на паливо.

Першим в Івано-Франківську почав застосовувати принцип кругової економіки інноваційний центр Промприлад. Мер міста Руслан Марцінків зазначає – він може стати прототипом й для інших торгових, наукових чи інноваційних центрів громади та навіть інших міст України.

Загалом для того, аби знайти систему, яка найбільш ефективно вирішить проблеми Івано-Франківська та потенційно інших міст, організатори долучили до форуму представників мерії зі Швеції та Польщі. А також фахівців у питаннях кругової економіки з Німеччини, Словенії та Нідерландів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua