Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську провели виставку собак «Вірне серце». Відео

Новини

У Івано-Франківську відбулася 49-а виставка собак. Її організував клуб службово-спортивного собаківництва.

Голова клубу Віктор Щетінін розповідає, нині головна мета події – допомогти Збройним силам України:

«Щоб ми могли зібрати хоча б якісь кошти і передати. Тут є і волонтери, і різні благодійні організації. Кожного року ми надсилаємо нашим хлопцям».

Деякі чотирилапі були на фронті з хлопцями. Частина – не повернулась. На передовій був і Град – американський стаффордширський тер’єр. Його господар Назар розвіює міфи про цю породу і каже – він чудово піддається дресируванню.

«Собака охороняла лагер в якому ми жили, на бойові завдання він не їздив, бо не було потреби, але провів з нами багато часу. Всі побратими за ним завжди сумують, він був повноцінним членом нашої команди»,- розповідає власник собаки Назар.

Учасниця дійства Роксолана готує до виставки свою собаку Соню. Напередодні провела частковий грумінг, зараз – перевіряє виконання команд. Для Соні це перша виставка, тож вона хвилюється:

«Вона трошечки стресує, ще стільки собак не бачила. До цього ми займалися двоє, але виставка є виставка. Це новий досвід, нова практика».

Однак у клубі не лише виховують собак – з початку війни вони врятували і знайшли господарів не одному «хвостику».

«З Києва був приїхав цілий звіринець бордоських догів – це величезні та елітні собаки. Вони приїхали цілими двома бусами, щоб десь посилитися, але то важко з собаками. Та ми знайшли їм місце»,- згадує Віктор Щетінін, голова клубу собаківництва.

До війни всі такі виставки відбувалися на стадіонах. Однак з урахуванням безпеки людей та чотирилапих місце дислокації змінили і провели виставку біля річки.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua