Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську провели конференцію «Виклики психіатрії в умовах війни». Відео

Новини

Турбота про психічне здоров’я населення. В Івано-Франківську провели конференцію під назвою: «Виклики психіатрії в умовах війни.  Йшлося про новітні дослідження шизофренії та бойової травми. Серед учасників – фахівці з психічного здоров’я з усієї України.

Завідувач кафедри Івано-Франківського національного медичного університету Михайло Пустовойт зазначає, важливість психічного здоров’я в даний час важко переоцінити:

«Вже на третій рік війни всім стало зрозуміло, що ментальне здоровʼя не менш вразлива лінія фронту. На даний момент є безперервний потік поранених солдатів, які мають окрім фізичних проблем – ментальні проблеми. З цим потрібно щось робити. Головне – підготувати достатню кількість спеціалістів, які можуть надавати фахову допомогу».

До обговорення проблем психічного здоров’я долучився німецький психіатр Хардмунд Бергер. З 2010 року він на благодійних засадах є експертом для України в різних галузях психіатрії. 

«Особлива ситуація країни під час війни полягає в тому, що ми маємо величезну кількість психічно травмованих людей. Крім того, звиклі психічні розлади загострюються під впливом цього постійного стресу війни. Дуже важливо знати сучасний стан речей, сучасні технології та досягнення науки, щоб більш адекватно і професійно надавати допомогу. І також для того, щоб оті звиклі психічні розлади найбільш повноцінно були проліковані і психіатри могли переключатися на потік травмованих людей»,- розповідає німецький психіатр Хардмунд Бергер.

Відвідав конференцію і ректор Івано-Франківського національного медичного університету Роман Яцишин. Каже, велика кількість студентів бажають стати саме психіатрами, а нині активно допомагають тим, кому ментально важко:

«Наша молодь Івано-Франківського національного медичного університету залишається тут і робить все для того, щоб покращити ментальне здоровʼя. В суспільстві, психіатрія або онкологія – це найбільша стигма в медицині, люди цього бояться. Студенти теж боялися ставати психіатрами, але тепер ситуація змінилась, в нас є цілий ряд студентів, які хочуть ставати психіатрами та психотерапевтами».

До конференції долучилися близько чотири сотні фахівців.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua