Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську провели форум «Сакральні Карпати». Відео

Новини

В Івано-Франківську відбувся форум з питань розвитку сакрального туризму та мистецтва в Карпатському регіоні України. У ході заходу запрошені гості розмовляли із студентами про духовні цінності. Також, учасники форуму мали змогу ознайомитися з роботами видатних художників-іконописців. 

Провели форум «Сакральні Карпати» з метою привернути увагу українців до розвитку сакрального туризму та мистецтва. На території Карпатського регіону є десятки сакральних споруд, які мають особливу історію, і часто є пам’ятками архітектури національного значення, або представляють спадщину ЮНЕСКО.

«Карпати сакральні, тому що багато є церков, які внесені в спадщину ЮНЕСКО, яким 150-200 років. Туризм сакральний – це прощі, походи, духовні моменти, які організовують Отці»,- розповів Василь Жупник, кандидат історичних наук, організатор форуму.

Одним із різновидів сакрального туризму є паломництво, каже отець Йосафат Бойко. За його словами, це важливий аспект духовного життя і часто відвідування святих місць спонукає людину замислитись над своїм життям:

«Серед різних речей в житті – роботи, родини і обовʼязків, є ще один захід, який можна включити в денний порядок – це паломництво».

Також, на форумі були представлені ікони видатних українських художників – іконописців. Автором однієї із них є Володимир Семчук.

«Буває часто коли ти працюєш з іншим матеріалом, то довго думається композиція та складається колористика. А тут, береш в руки пензлик і воно йде»,- поділився Володимир Семчук, художник-іконописець.

Окрім сакрального туризму та мистецтва, важливо говорити загалом про духовність, наголосив отець Іван Рибарук, особливо в умовах повномасштабного вторгнення:

«Коли ми говоримо сьогодні про війну, то вона є продовженням вселенської війни – диявола проти людини. Бог завжди перемагає, а наша армія є продовженням воїнства небесного».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua