Онлайн TV FM радіо FM пауза

Від романтики до страху та крові: в Івано-Франківську презентували унікальний проєкт про Майдан. Відео

Новини

Від романтики до страху та крові. В Івано-Франківську презентували унікальний мистецький проєкт про Майдан “СТІНА”. Майже три десятки картин написаних під час Революції Гдності особисто представив художник Матвій Вайсберх. 

Він прийшов на Майдан, аби стати на захист незалежності своєї країни. Емоції та пережите змусили Матвія Вайсберга взяти в руки пензлі. Рівно за 40 днів з’явилась «Стіна». Це 28 живописних картин, на яких  страх і біль, що відчув сам художник.

Коли писав ці картини, зізнається художник,  кричав та плакав. А потім сльози на очах були і в тих, хто дивився на полотна. Проте нині Матвій Вайсберг прагне, аби ця «Стіна» залишилась мистецьким проєктом.

Аби побачити «Стіну», до Івано-Франківська приїхало чимало гостей. Серед них й політик Юрій Луценко. Зізнається, доводиться стримуватись, аби не піддатись емоціям.

Проєкт «Стіна» неодноразово експонувався за кордоном. Та ці полотна, каже співорганізатор виставки Ростислав Шпук,  повинні побачити якомога більше людей в усьому світі.

В Івано-Франківську «Стіна» експонуватиметься до  24 серпня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua