Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську презентували хорватсько-український словник. Відео

Новини

Не просто набір слів за алфавітним порядком, а інструмент для тих, хто хоче ознайомитись з іноземною мовою. В Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника презентували хорватсько-український словник. Він містить понад 25 тисяч загальновживаних слів хорватської мови та українські відповідники до них. Це вже другий том видання.

«Чудово те, що цей словник – другий том – був виданий пізньою весною 2022 року. Тому він для нас є «дитям війни». Призначений для студентів і викладачів хорватської мови. Але також і всім тим, хто хоче краще вивчити хорватську мову. Звичайно цей словник призначений і для світу бізнесу», – розповів надзвичаний та повноважний посол Республіки Хорватія в Україні.

Ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда зазначає, видання словника свідчить про те, що суспільство Хорватії зацікавлене у вивченні української мови.

Голова Івано-Франківської військової адміністрації Світлана Онищук каже, для України нині важливо спілкуватись з представниками країн Європи та посилювати зв’язки.

Видання хорватсько-українського словника здійснено за фінансової підтримки Міністерства освіти і науки Республіки Хорватія.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua