Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську презентували фільм «Я і Фелікс». Відео

Новини

Стрічку «Я і Фелікс» презентували в Івано-Франківську. Фільм знятий за мотивами автобіографічного роману Артема Чеха військовослужбовця «Хто ти такий?». І розповідає про дорослішання у непрості 90-ті, про брак уваги та про поламаного війною чоловіка.

«Роман автобіографічний – про 90-і роки, коли ми всі опинилися в іншій реальності. Головний герой цього роману має дуже особливого друга – ветерана війни в Афганістані», – розповіла Ірина Цілик, режисерка.

Цю роль виконав письменник Юрій Іздрик. Для нього це кіно стало дебютом. Він каже, жодних труднощів при зйомці не виникало. До того ж, він багато імпровізував.

«Я спочатку намагався вдавати з себе актора, налаштовуватись на кожну сцену. А пізніше я зрозумів суть кіноматографу і перестав цим перейматися. Ціла історія праці над цим фільмом була для мене великою пригодою та радістю»,- поділився Юрій Іздрик, письменник, актор.

Водночас Іздрик зізнається, його життєва історія та історія його героя – кардинально різні. Фелікс – колишній воїн-афганець. Він так і не зміг прилаштуватися до мирного життя після випробовування чужою війною. Водночас цей персонаж харизматичний і глибокий.

«З моїм героєм мене ріднив тільки досвід алкоголізму. Грати пʼяного чоловіка, якиц спить на фонтані – це було мені дуже знайомо»,- розповів Юрій Іздрик.

«Іздрик прибідняється, тому що його роль значно ширша. Фелікс дуже багатогранний, глибокий та харизматичний»,- доповнює Ірина Цілик.

Стрічка «Я і Фелікс» в український прокат вийшла 11 квітня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua