Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську облаштували тротуари для людей з інвалідністю. Відео

Новини

На багатьох маршрутах уже облаштували тротуари з пониженням. Актуальним це питання було й у напрямку обласної лікарні.

Доступний маршрут від центру міста в Пасічну продовжили до входу обласної лікарні. Після облаштування тротуарів з пониженнями, зручних з’їздів для людей з інвалідністю, Івано-Франківська громада зробила додатково два заїзди до лікувального закладу. Асфальтове покриття тут довший час не робилося, розповідають медики. Зараз потреба постала гостра: у лікарні багато захисників із тяжкими пораненнями та ампутаціями. 

«Ми є лікарнею обласного підпорядкування, однак знаходимося на території Івано-Франківська. Нам, власне, місто допомогло зробити асфальтове покриття, яке було вже дуже давнє, відколи ця лікарня побудована. Один з корпусів – 40 років тому, інший 30. Звісно, що це покриття вже стерлося. Воно б не було такою гостротою ще, коли б ми не мали такої кількості травмованих людей, травмованих війною, фізично, людей з інвалідністю, людей протезованих, людей, які не мають кінцівок. Це вже було дуже гостро і проблемно», – розповідає заступниця медичного директора ОКЛ з медсестринства Наталія Ружило.

Про потреби обласної клінічної лікарні медики розповіли під час зустрічі з міським головою Русланом Марцінківим. Тоді були озвучені основні проблеми, серед яких питання доступності на території самої лікарні. По старому асфальті пересуватися на колісних кріслах хворим було дуже тяжко.

«Ми прийняли рішення, що ми допоможемо, заасфальтуємо ряд під’їздів для хлопців, щоби вони могли пересуватися на інвалідних візках, і також всі пацієнти цієї великої обласної лікарні. Дякуємо нашому підряднику, що зробив це швидко та оперативно. Надіємося далі ще продовжимо робити ці роботи до озера. Поступово робимо. Питання доступності – пріоритет для міста. Тому дуже важливо, що ми це можемо зробити. Велика подяка нашим захисникам, тому що завдяки ним ми маємо сьогодні український Франківськ. Тому ми мусимо це робити і будемо далі продовжувати цю роботу», – каже голова Івано-Франківської ТГ Руслан Марцінків.

Івано-Франківськ стає доступнішим, однак роботи тривають. Згідно мапи, яку склав радник міського голови, військовослужбовець НГУ Юрій ГапончУк, перші маршрути з пониженнями затвердили і зробили у центральній частині міста. Дорога від Центральної міської клінічної лікарні на Мазепи і до обласної лікарні у Пасічній є доступною для маломобільних груп на колісних кріслах. Ветеран російсько-української війни зазначає, бажані результати громада вже досягає.

«На перехресті, я бачив, як купу ветеранів, купу військових, які на кріслах колісних пересуваються і їм уже не тяжко це робити і так само по території і там, де підасфальтували те все, що треба було. Так само бачу, що хлопці з легкістю пересуваються», – додає ветеран війни, радник голови громади з питань доступності Юрій Гапончук.

Роботи із пониження у Івано-Франківську продовжать за іншими напрямками. Тим часом Руслан
Марцінків звернувся до бізнесу, щоби власники магазинів та закладів зробили їх доступними для людей з інвалідністю.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua