Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську нагородили переможців конкурсу «Вчитель року». Відео

Новини

У першому турі конкурсу участь взяли 53 педагогічні працівники закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти. Звання «Вчитель року» – цьогоріч його отримали четверо педагогів.

Одна з переможців – це вчителька географії Рожнятівського ліцею – Віра Візнович. Зізнається, на перемогу не розраховувала, але для неї це значне досягнення:

«Я віддана своїй професії, наполеглива. Я стараюсь шукати нові інтерактивні методи та прийоми, щоб «йти в ногу» з учнями».

Вчителем року став і Юрій Оробець. Він викладає фізику у Снятинському ліцеї «Інтелект». Розповідає, цей предмет складний, тож дуже важливо зацікавити дітей:

«Потрібно дотримуватись якихось певних правил. Для того, щоб досягати певного результату потрібно перебувати на одній хвилі із людьми, які вас оточують. Також – випромінювати енергію, але не забувати про її відновлення».

Голова Івано-Франківської обласної організації профспілки Зоряна Король зазначає, обрати чотирьох кращих з понад півсотні педагогів було важко. Адже кожен з них заслуговує на цю нагороду. До того ж останні роки вчителі працюють у нелегких умовах.

«В нас багато викликів зараз, ми ніколи не працювали в онлайн-режимах, вчителі були змушені це робити», розповіла Зоряна Король, голова Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників освіти інауки України.

Цьогоріч, каже очільниця Прикарпаття Світлана Онищук, витрати на сферу освіти збільшились. І в першу чергу, влада продовжує дбати про безпеку школярів та облаштовувати укриття. А також – закуповувати автобуси.

«60 автобусів ми віддали на передові позиції. Наші школи цього року будуть мати змогу отримати сучасні автобуси. А ще цього року ми будемо продовжувати робити укриття»,– зазначила Світлана Онищук.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua