Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську діє клуб української мови для ВПО

Новини

В Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Франка діє клуб розмовної української мови для внутрішньо переміщених осіб. 26 березня відбулося засідання – читання поезії поетів, розповідей учасників про історію свого міста та відомих поетів з Харкова, Маріуполя, Херсона, Києва.

Про це йдеться на сайті ІФОУНБ ім. І. Франка.

Модерувала клубну зустріч Любов Процюк, філологиня, доцентка Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, волонтерка обласної книгозбірні.

Розмовний клуб української мови для внутрішньо переміщених осіб – це міні-проєкт обласної книгозбірні, який спонукає, підтримує, і мотивує учасників розмовляти українською не тільки на занятті, а й у побуті.

«Заняття відбуваються щотижня у різному форматі. Заздалегідь готується роздатковий матеріал: різноманітні завдання, вправи для того, щоб читати вірші, скоромовки, оповідання, а ще цікаві, повчальні відеоролики, які подобаються учасникам. Ми практикуємо правопис і пишемо невеликі диктанти з вивченого матеріалу для закріплення. У нас відбуваються теплі розмови за горнятком чаю з печивом».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua