Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківській обласній бібліотеці відкрили виставку писанки. Відео

Новини

У рамках Всеукраїнського конкурсу з писанкарства «Великодні писанки» у Івано-Франківську відкрили виставку писанки. На ній представили свої роботи 360 учасників з 43 територіальних громад Прикарпаття. 

Свою роботу представила й учениця третього ліцею Олена Бондаренко. Дівчина розповідає, писанкарством захоплюється змалечку. І цей процес, зізнається Олена, дуже заспокоює:

«Я обрала цю писанку тому що, вона мені одразу сподобалась – своїми символами та кольорами. Зелені кольори описують траву, чорні – землю. Спершу цей процес був трохи складний, але з часом стає легше».

Організатор виставки Михайло Кузбит каже, участь у другому етапі Всеукраїнського конкурсу взяли 360 хлопців та дівчат з 43 територіальних громад області. Свої роботи вони презентували у трьох номінаціях. Це «Традиційна писанка», «Сувенірка писанка» та «Композиції і великодні прикраси».

«Наша ціль – максимально долучити дітей, відвернути їхню увагу від війни. Всі інші конкурси, які ми проводимо, чи це образотворче мистецтво чи конкурс писанки, там діти демонструють те, що їх болить. Вони показують це у своїх творах»,- розповідає Михайло Кузбит.

Владислав Угрінович завітав на виставку, щоб підтримати однокласників та переглянути роботи інших учасників. Хлопець розповідає, він тільки починає вивчати писанкарство і у майбутньому теж планує взяти участь у цьому конкурсі:

«Писанка – це такий автентичний виріб, там все має сакральний сенс. Я пробував робити писанку з орнаментом «баранячі ріжки». Брав яйце, виводив орнамент та ставив у червоний та фіолетовий барвники – вийшов такий благородний колір».

Переглянути роботи учнів шкіл громади можна в обласній бібліотеці упродовж тижня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua