Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківській громаді відзначили 103-тю річницю з дня проголошення ЗУНР. Відео

Новини

«Листопадова революція» – це українське повстання, яке назавжди закарбувалось в історії 1918-го року.  Цьогоріч в Івано-Франківській громаді відзначили 103-тю річницю з дня проголошення Західноукраїнської Народної Республіки.

Вона охоплювала територію заселену українцями — Східну Галичину, Буковину й Закарпаття. Та проіснувала фактично до 1919 року.

103-тю річницю з дня проголошення Західноукраїнської Народної Республіки відзначили в Івано-Франківській територіальній громаді. Це чергове нагадування, що українська земля омита кров’ю наших героїв, каже чиновник Богдан Футерко. Про боротьбу українського народу за незалежність своєї країни, зокрема, про Листопадовий чин  він знає не з підручників, а за розповідями своїх рідних. Каже – виховувався у родині, яка завжди сповідувала національно-патріотичні цінності.  

І для цього, каже мер міста Руслан Марцінків, маємо винести для себе повчальні  уроки  від ЗУНР.  

Оглядаючись на шлях нашого народу до своєї незалежності, зазначає народна депутатка україни Оксана Савчук, варто уникати й помилок минулого. І найголовніше – не бути пасивними громадянами своєї держави.

Західно-українська народна республіка найдовше діяла саме в Івано-Франківську, констатує очільник громади Руслан Марцінків. Каже – їх робота була злагодженою і дуже добре зорганізованою. Та через вимушену боротьбу на всі фронти, зазначає мер міста, вони тоді програли.  

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua