Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківській громаді працює прихисток для мам із дітьми. Відео

chas - В Івано-Франківській громаді працює прихисток для мам із дітьми. Відео - rai.ua Новини

В Івано-Франківську вже два роки працює «Прихисток для матері та дитини». Сюди можуть тимчасово поселитись внутрішньо-переміщені особи, а також жінки, які потрапили у складні життєві обставини.

Прихисток створений для мам з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах. Це внутрішньо-переміщені особи чи постраждалі від насильства. Також тут приймають жінок з дітьми, які проживають за межею бідності, сиріт, випускниць інтернатів у яких через погані умови можуть відібрати дітей.

«Ми допомагаємо жінці з дитиною вийти з тієї кризової ситуації, яка в неї склалася, а в кожного вони різні. Хтось тікав від війни з окупованих територій, хтось від чоловіка тирана. Даний прихисток функціонує, щоб допомогти мамі з дитиною»,- розповіла Валерія Кушніпенко, засновниця та керівниця БФ «Час добра та милосердя».

Проживання та харчування у прихистку, зазначає керівниця благодійної організації Валерія Кушніренко, повністю безкоштовне:

«Ми забезпечуємо одягом, продуктами харчування, ліками, засоби гігієни – всім необхідним, що потрібно для проживання матері з дитиною. Час перебування необмежений, все залежить від індивідуальної історії».

Вже більш ніж півроку мешкає тут і Світлана з дітьми. Сюди родина потрапила з Донеччини, 8 місяців вони перебували в окупації. Тільки після звільнення міста українськими військовими Світлані з синами вдалось виїхати. А наступного дня після приїзду у прихисток жінка народила донечку Лізу.

«Мені дуже тут подобається. Хлопці вже звикли – менше бояться і познаходили друзів. Я теж трішки відходжу, дівчата дуже мені допомогли»,- поділилась Світлана, вимушена переселенка з Донеччини.

Наразі у прихистку проживає 8 жінок та 17 дітей. Найменшій – 5 місяців, а найстаршому хлопчику – 15 років. Тож до літа тут планують облаштувати дитячий майданчик, аби малеча більше часу проводила на вулиці.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua