Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківськ обговорювали як пандемія і війна вплинули на освіту. Відео

якість освіти під час війни Новини

У Прикарпатському національному університеті відбулась міжрегіональна конференція “Якісна освіта – успішна дитина”. Представники Державної служби якості освіти України та її управлінь в регіонах обговорили інструменти компенсації навчальних втрат під час повномасштабного вторгнення.

Пандемія коронавірусу та повномасштабна війна суттєво вплинули на освіту в Україні. У Державній службі якості освіти виділяють кілька найважливіших чинників, які впливають на рівень знань:

“З початком війни ми маємо величезні втрати у навчальному часі, діти не мали доступу до навчання чи то в школі чи то в режимі онлайн. Значна частина дітей. особливо на початку повномасштабного вторгнення, не мали доступу до навчання. Наступний чинник, який впливає на результати навчання – це психоемоційний стан, при чому усіх учасників навчального процесу: учнів, батьків. учителів, дирекції. Ми також розуміємо, що маємо і суттєві матеріально-технічні втрати, особливо. що стосується східної частини України”.

Нині, каже заступник голови державної служби якості освіти України Іван Юрійчук, їх працівники активно відстежують тенденції та роблять усе можливе, щоб повернути освіту на належний рівень.

Начальниця управління державної служби якості освіти на Прикарпатті Любов Касіян каже, в час війни, в першу чергу, варто думати про безпеку учасників навчального процесу. Тільки у безпечному середовищі школярі та студенти зможуть зосередитись на знаннях.

На думку представників Державної служби якості освіти саме ця галузь може стати тим чинником, який буде приваблювати українців повернутись з-за кордону додому після перемоги.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua