Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Дніпрі попрощалися із загиблими у стрілянині на заводі “Південмаш”. Відео

Новини

В Дніпрі попрощалися із загиблими у стрілянині на заводі “Південмаш” чотирьма солдатами Нацгвардії та однією цивільною. Церемонію прощання провели у Палаці культури машинобудівників під виконання оркестру. Пам’ять жертв присутні вшанували хвилиною мовчання. Вшанувати пам’ять загиблих приїхав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. Після панахиди труни із тілами забрали родичі. Троє загиблих не з Дніпра, тому їх відвезуть на Херсонщину.

Напередодні ввечері Кіровський суд Дніпра арештував стрільця Артемія Рябчука на два місяці без права внесення застави. Судове засідання тривало кілька годин. Адвокат просив провести його у закритому режимі через військові таємниці, що можуть містити матеріали справи. Однак суд не заводільнив це клопотання. Підозрюваний на суді свою провину визнав, а от що стало причиною масового розстрілу він не пояснив. Лише попросив суд відправити його під арешт у слідчий ізолятор, а не гауптвахту, як того вимагали прокурор і слідчий.

Нагадаю, солдата строкової служби Артема Рябчука підозрюють в убивстві, дезертирстві і викраденні зброї. Проти ночі на 27 січня він розстріляв з автомата десятьох колег по службі – вартових заводу “Південмаш”. На місці загинули четверо нацгвардійців та вахтерка заводу. Ще п’ятеро потрапили до лікарні. Напередодні прийшла до тями найважча поранена – 22-річна нацгвардійка, яка через поранення в живіт втратила три літри крові.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua