Онлайн TV FM радіо FM пауза

Уперше в історії ЦВК не встигає вчасно оголосити результати виборів

Центральна виборча комісія, можливо, не зможе вчасно встановити остаточні результати виборів Верховної Ради. Йдеться про результати в багатомандатному виборчому окрузі.

Таке припущення висловив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, повідомляє “РБК-Україна”.

“На жаль, зараз ми не можемо впевнено виключати ситуацію, яка може трапитися вперше в історії українських виборів, коли в установлений законом термін – до 10 листопада – Комісія не матиме підстав і можливості встановити й оголосити результати виборів у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі. Ми цілком розуміємо, що це може кваліфікуватися як бездіяльність Центральної виборчої комісії. Однак, з іншого боку, ми в жодному разі не допустимо ігнорування голосів виборців, які були законно віддані за кандидатів від політичних партій, незалежно від їхніх назв”, – заявив Охендовський.

За словами Охендовського, причиною затримки стали проблеми з підрахунком результатів в окрузі №59 Донецької області, де досі не опрацьовано протоколи з низки дільниць.

Нагадаємо: наразі Центральна виборча комісія вже опрацювала 99,95% електронних протоколів дільничних виборчих комісій про підсумки голосування на позачергових парламентських виборах.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua