Онлайн TV FM радіо FM пауза

Україну запрошують до участі в проекті хорватського LNG, – Сергій Євтушенко

17 квітня Голова Держінвестпроекту Сергій Євтушенко виступив на Brown Forum «Майбутнє енергетики в Південно-Східній Європі» у Республіці Хорватія, долучившись до міжнародного обговорення перспектив зрідженого природного газу як нового джерела енергетичної безпеки для Південно-Східної Європи.

Під час заходу фахівці з Хорватії, Польщі, Литви та США розповідали про досвід диверсифікації надходжень газу в їхніх країнах та стратегії своїх урядів.

У ході виступу Голова Держінвестпроекту зазначив, що завдання диверсифікації джерел постачання газу на сьогодні вирішують практично всі країни регіону. «За незначним винятком, кожнакраїна Центральної та Східної Європи вже довгий час на 2/3 або на 3/4 залежить від російського газу, і це, зрештою, призвело до зловживання постачальника таким привілейованим становищем», – наголосив Сергій Євтушенко.

«Хорватія 20 років говорила про LNG термінал, а за останні два роки взяла рекордні темпи. Будівництво їхнього LNG розпочнеться уже в 2015 році. До участі в проекті запрошують Україну – ми для них бажаний та великий партнер. Позиція Угорщини є також позитивною. Очікую, що наприкінці травня уряди наших держав підпишуть меморандум та почнуть співпрацю у рамках цього проекту», – розповів Голова Агентства.

Довідково

Brown Forum – одна з найважливіших подій в Хорватії, яка збирає в своєму колі фахівців із різних сфер суспільного життя, приватного сектора і високих посадових осіб. Організаторами міжнародного «Brown Forum» є уряд Сполучених Штатів Америки, уряд Республіки Хорватія, Хорватська торгово-промислова палата та Асоціація роботодавців Хорватії.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua