Онлайн TV FM радіо FM пауза

Україну відвідали лідери Албанії та Чорногорії. Відео

Новини

Прем’єр-міністри Албанії і Чорногорії в середу, 15 червня, відвідали Україну з робочим візитом. Вони зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським. До переговорів за допомогою відеозв’язку приєднався і їхній північномакедонський колега, щоб висловити підтримку Україні на тлі повномасштабного вторгнення росії.

Лідери країн обговорили оборонну співпрацю, а також ухвалили спільну заяву про підтримання надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

Під час візиту прем’єр-міністр Албанії Еді Рама та прем’єр-міністр Чорногорії Дрітан Абазович відвідали в Києві Музей історії України у Другій світовій війні. У ньому вони поклали плюшевих ведмедиків до експозиції, присвяченої молодим жертвам війни.

Напередодні переговорів з президентом Зеленським прем’єр-міністри балканських країн побували в містах Бородянка та Ірпінь. Там вони побачили руйнування й дізналися від місцевих чиновників про звірства, учинені російськими військами.

Пізніше Абазович написав у своєму твіттері: «Одразу по приїзді ми відвідали Бородянку — місто, яке було зруйновано на початку вторгнення. Ми є свідками руйнувань, спричинених війною. Ми разом з Еді Рамою молимося за мир, твердо стоячи на боці громадян України».

Рама та Абазович стали першими лідерами країн Західних Балкан, які прибули до Києва, відколи 24 лютого почалося повномасштабне російське вторгнення до України. Обидві країни засудили воєнну агресію Росії в Україні та приєдналися до міжнародних санкцій проти Москви.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua