Онлайн TV FM радіо FM пауза

Українці Варшави протестували проти продажу французьких кораблів Росії

Активісти у Варшаві влаштували акцію протесту проти проти продажу французьких військових кораблів «Містраль» Росії.

Мітингувальники зібралися біля посольства Франції. У акції взяли участь кілька десятків українців та поляків, представників Євромайдану Варшави та Фонду «Відкритий діалог».

«Ми не можемо мовчати, коли державі, яка вбиває українців продають військові кораблі. Сподіваємося, нас почують», – цитує активістку Наталію Панченко Радіо Свобода.

Своє обурення протестувальники висловили глузливими звуками вувузел і клаксонів, а також написами на транспарантах. На одному з плакатів запитання: «Чому ви хочете нас вбивати?». На іншому – твердження: «Підтримувати Росію, щоб вбивати українців – сором для Франції!».

Протестувальники поставили навпроти посольства Франції басейн з червоною рідиною, яка символізувала кров. У ньому плавали іграшкові кораблики. Як пояснила Радіо Свобода Наталія Панченко, цей басейн символізує «криваве море в якому плавають французькі кораблі продані Росії».

«Це наша кров», – наголосила активістка.

Франція наразі не ухвалюватиме рішень із приводу можливого зупинення продажу Росії двох найсучасніших бойових кораблів як санкцію через анексію Криму.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua