Онлайн TV FM радіо FM пауза

Випадок африканської чуми свиней зафіксували в Харківській області

Україна

В Харківській області, на території зони регульованої рекреації Національного природного парку «Гомільшанські ліси» Чугуївського району Харківської області зареєстровано випадок захворювання на африканську чуму свиней.

Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

При дослідженні відібраних проб патологічного біологічного матеріалу від 2 загиблих диких свиней, Полтавською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено діагноз – африканська чума свиней.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку (території), зони захисту та нагляду.

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС відповідно до вимог чинної Інструкції.

«Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней, рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями», – застерігає Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua