Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Україні стає дедалі більше фрілансерів (Znaj.ua)

Україна потрапила в ТОП-5 країн по зростанню ринку фрілансу, пише Znaj.ua. Тенденція збільшення кількості фрілансерів продовжується. “Вільними працівниками” найчастіше стають молоді чоловіки віком від 25 до 34 років. Має місце і нерівність в оплаті праці – як вікова, так і гендерна. Про це свідчать дані дослідження, проведеного платіжної платформою Payoneer.

“Мілленіали і покоління-Z – найбільша частина робочої сили на міжнародному ринку фріланса, так і в Україні. Це найбільш активна та обізнана у сучасних технологіях частина населення. При цьому українські фрілансери в середньому більш освічені: 84% мають вищу освіту, в той час як глобально цей показник становить 79%”, – сказано в результатах дослідження.

Працівники, фото freepik
Працівники, фото freepik

Найпопулярніші області діяльності українських фрілансерів:

графічний та веб-дизайн;

програмування;
IT;
створення мультимедіа;
маркетинг;
копірайтинг.
У цих індустріях працює 79% фрілансерів.

Доходи українських фрілансерів за місяць залежать від сфери діяльності. Найбільше платять програмістам – більше 2000 доларів в місяць (майже 50 тис. гривень за курсом НБУ на 12 лютого). А найменше фінансистам, продажникам і тим, хто займається підтримкою клієнтів – 650 доларів на місяць (близько 16 тис. гривень).

Працівники, фото freepik
Працівники, фото freepik

З одного боку фріланс – це свобода і незалежність, можливість працювати з дому, а з іншого боку – величезні ризики того, що виконавцю не заплатять за виконане завдання. Тож професійні фрілансери ретельно перевіряють своїх роботодавців, аби не працювати вхолосту.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua