Онлайн TV FM радіо FM пауза

Україна починає торгувати електроенергією з Угорщиною

Україна

23 лютого Україна починає торгувати електроенергією з Угорщиною. Польський оператор енергосистеми на запит «Укренерго» надавав аварійну допомогу, купуючи надлишки української електроенергії. А в центральному регіоні пошкоджено магістральну лінію електропередачі. Знеструмлень немає.

Про це повідомляє НЕК “Укренерго” – NPC Ukrenergo.

22 лютого завдяки теплій та подекуди сонячній погоді в енергосистемі був профіцит електроенергії. Для збереження балансу між виробництвом та споживанням й операційної безпеки енергосистеми, у відповідь на запит «Укренерго», польський оператор енергосистеми PSE, з 11:00 до 16:00 надавав аварійну допомогу, терміново купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 1440 МВт*год.

«Укренерго» провело перші спільні аукціони з розподілу доступу до міждержавних інтерконекторів між Україною та Угорщиною, а це означає, що відсьогодні Україна почала здійснювати комерційний обмін електроенергією за європейськими правилами ще з однією країною ЄС.

«Через відчутне потепління рівень споживання електроенергії продовжує знижуватись. Добовий максимум споживання 21 лютого був зафіксований близько 09:00. Його рівень був на 3,2% нижче, ніж у середу, 21 лютого.Сьогодні, 23 лютого, станом на 10:00 рівень споживання електроенергії на 1 % вище за відповідний показник четверга, 22 лютого», – зазначив системний оператор ОЕС України, адміністратор комобліку та розрахунків на ринку електроенергії.

Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, достатньо для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів. Дефіцит в енергосистемі не прогнозується. Протягом доби в поточний ремонт виведено один блок на тепловій електростанції.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua