Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коцаби вилучили понад 6 тисяч доларів та 9 тисяч євро. Він каже – гроші мамині

В Івано-Франківському міському суді триває судове засідання у справі Руслана Коцаби. Адвокат заарештованого блогера подав клопотання про скасування арешту коштів підсудного.

На засідання прийшли дружина Уляна Коцаба та мати підсудного Галина Лигун. При цьому адвокат попросив долучити докази того, що мати підсудного змінила прізвище, Курс.

У клопотанні просять зняти арешт з коштів у сумі 6320$, 9110 євро, 7000 грн, що були вилучені у квартирі підсудного. Зазначимо, 15 лютого слідчим СБУ Рудницьким було прийнято рішення про те, що вилучені кошти є речовими доказами.

“Це кошти Галини Лигун, вона проживає з паралізований чоловіком, тому тримати такі кошти у себе вдома вона не могла. А оскільки у Руслана вдома був сейф, тож на сімейній раді було прийнято рішення про зберігання коштів у його будинку. Ці гроші Галина Лигун отримала від її синів, які працюють у США”, – заявив адвокат.

Сам Руслан Коцаба попросив вибачення у матері за те, що зберігав її кошти у себе вдома.

“Прошу вибачення у мами, що я довго її переконував, щоб вона зберігала свої гроші в мене. Зараз іде намагання, принизивши мене, залякати інших блогерів і журналістів, які мають свою думку. Це два мої молодші брати, які працюють у США, передали мамі гроші. При потребі я міг би використовувати ті кошти, але не користувався ними. Те, що пише прокурор, є лише припущенням і не має ніякої доказової бази”, – сказав Руслан Коцаба.

Дружина підтримала чоловіка, підтвердивши його слова.

“Оскільки жінка старша, хвора, ми вирішили, що зберігати кошти у приватному будинку, де живуть двоє літніх людей, небезпечно, тому і зберігали у нас… Що стосується гривневих коштів, то це збереження мого чоловіка. Не думаю, що 7000 гривень – це кошти, за які можна продати Батьківщину”, – розповіла Уляна Коцаба.

Наявність різної валюти Руслан Коцаба пояснив тим, що через ситуацію в Україні поміняв частину доларів на євро.

Прокурор зазначив, що жодних доказів, які підтверджують, що вилучені кошти належать матері підсудного, немає.

“Вважаю подане клопотання передчасним і прошу відхилити його у повному обсязі”, – сказав прокурор.

Адвокат зазначив, що є підтвердження факту, що кошти приходили на ім’я матері підсудного.

“Ми дослідили усі матеріали справи і вважаю, що захистом надано всі підтвердження про походження коштів і довідки з Приватбанку, які підтверджують інформацію про належність коштів Лигун Галині. Тому вважаю, що клопотання підлягає до задоволення у повному обсязі”, – заявив адвокат.

Коцаба погодився із захисником і зазначив, що йому прикро, що так підставив свою маму.

Слідчий СБУ вважає зняття арешту з коштів передчасним до завершення слідчих дій.

Наразі суддя пішов у нарадчу кімнату.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua