Онлайн TV FM радіо FM пауза

Поради: Як вберегтись від автозлодіїв?

Не зважаючи на неодноразові застереження щодо крадіжок з автомобілів, цей вид злочину останнім часом поширився. Правопорушників до крадіжки спонукають в першу чергу залишені власні речі, а також легковажність власників, котрі часто залишають відчиненими свої автівки. 

Приміром, лише за минулі вихідні до Івано-Франківського відділу поліціїзвернулося вісім автовласників із повідомленнями про крадіжки з автосалонів.

Проаналізувавши специфіку та способи правопорушень, правоохоронціпроводять цільові заходи, спрямовані на розшук осіб, причетних до цього виду злочину.

Як правило, у більшості випадків здобиччю автозлодіїв стають GPS-навігатори, відеореєстратори, антирадари, автомагнітоли, акустика. З салонівавто також «пропадають» сумки і барсетки, ноутбуки, стільникові телефонитощо. При цьому злодії ламають замки дверей, розбивають скло, тим самимспричиняючи більший збиток, ніж вартість викраденого майна. Найбільшетаких злочинів зафіксовано в Івано-Франківську. Тому, щоб не бути ошуканими, подбайте про схоронність свого майна, будьте уважними і контролюйте свої вчинки, адже злочин легше попередити, ніж його розкрити.

Правоохоронці радять, як вберегтися крадіжок із автомобілів 

Перш за все не залишайте ключі в авто, навіть покидаючи його на декількахвилин. Виходячи з автомобіля, включайте сигналізацію та інші засобиохорони; завжди, покидаючи салон авто, перевіряйте, чи добре закриті дверіта вікна автомобіля. Адже у більшості вчинених крадіжок із салонів, власники забули про найперші і найнеобхідніші заходи безпеки.

Якщо вам потрібно залишити автомашину на ніч, виберіть добре освітлене місце, бажано щоб таке місце було людним та щоб там здійснювавсявідеонагляд.

У видадку крадіжки потрібно якнайшвидше викликати поліцію. Постарайтесяне чіпати свій автомобіль і не сідати в салон до приїзду слідчо-оперативноїгрупи, щоб зберегти залишені злодієм сліди.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua