Онлайн TV FM радіо FM пауза

Настав сезон дині (Znaj.ua)

У цьому році диня стала одним із небагатьох плодів, які успішно вижили після екстремальних погодних умов цього літа, пише Znaj.ua. Мало хто знає, як правильно обрати ягоду та чи безпечно її їсти. Спробуємо розібратися.

За словами продавців, смачна диня повинна бути жовтого кольору та потріскана. Також важливо, щоб вона була ароматною, передає “Сніданок з 1+1”.

Зараз на ринку ціна за кілограм різна, залежить від сорту. Амал або диня-колгоспниця – від 10 до 15 грн. Зазначається, що ціна за диню трималася на позначці 12. А от середньоазійська значно дорожча – 35, але корисна будь-якого сорту.

“Диня – класний, хороший, сезонний продукт, особливо якщо вона наша, рідна, локальна. Для здорової людини оптимальне дозування 300-350 г без шкіри. Це приблизно три скибочки дині”. розповідає експерт Самойленко

Також у ній сильні антиоксиданти, не бійтеся поєднувати диню з іншими продуктами.

“Сказати, що в ній є щось таке особливе, або що вона якось специфічно перетравлюється, що недозволено змішувати з іншою їжею – безумовно немає. Тобто диня може бути компонентом салатів, наприклад”. уточнює експерт


А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua