УНН. Помірне вживання червоного вина знижує ризик розвитку раку простати. До такого висновку прийшла міжнародна група вчених Віденського медичного університету, передає УНН з посиланням на Clinical Epidemiology.
Так, фахівці провели дослідження, участь в якому взяли 610 тис. пацієнтів. У своєму дослідженні вчені зіставили дані 17 попередніх робіт, присвячених цій темі. За його результатами експерти прийшли до висновку, що помірне вживання червоного вина знижує ризик розвитку раку простати на 12%.
Водночас, біле вино підвищує ризик виникнення онкозахворювання на 26%, кажуть вчені.
Фахівці підкреслили, що помірною є доза об’ємом близько одного келиха вина в день. І додали, що користі від вина не буде, якщо, споживаючи вино, люди курять і не стежать за своїм харчуванням.
Тепер медики збираються з’ясувати, які саме компоненти червоного вина можуть запобігати раку простати, і чи можна використовувати напій для терапії.
“Насправді, вже було доведено, що поліфеноли, які переважно містяться у червоному вині, можуть захищати від інших типів раку. Потенційно, поліфеноли з червоного вина можна використовувати для профілактики”, – йдеться в дослідженні.
Відзначимо, що, згідно з даними Держстату, з усіх спиртних напоїв Україна найбільше імпортує вино, а експортує – горілку.