Онлайн TV FM радіо FM пауза

Червоне вино знижує ризик захворіти на рак простати (УНН)

УНН. Помірне вживання червоного вина знижує ризик розвитку раку простати. До такого висновку прийшла міжнародна група вчених Віденського медичного університету, передає УНН з посиланням на Clinical Epidemiology.

Так, фахівці провели дослідження, участь в якому взяли 610 тис. пацієнтів. У своєму дослідженні вчені зіставили дані 17 попередніх робіт, присвячених цій темі. За його результатами експерти прийшли до висновку, що помірне вживання червоного вина знижує ризик розвитку раку простати на 12%.

Водночас, біле вино підвищує ризик виникнення онкозахворювання на 26%, кажуть вчені.

Фахівці підкреслили, що помірною є доза об’ємом близько одного келиха вина в день. І додали, що користі від вина не буде, якщо, споживаючи вино, люди курять і не стежать за своїм харчуванням.

Тепер медики збираються з’ясувати, які саме компоненти червоного вина можуть запобігати раку простати, і чи можна використовувати напій для терапії.

“Насправді, вже було доведено, що поліфеноли, які переважно містяться у червоному вині, можуть захищати від інших типів раку. Потенційно, поліфеноли з червоного вина можна використовувати для профілактики”, – йдеться в дослідженні.

Відзначимо, що, згідно з даними Держстату, з усіх спиртних напоїв Україна найбільше імпортує вино, а експортує – горілку.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua