Онлайн TV FM радіо FM пауза

Убивства людей заради органів — «допомога з оздоровлення» китайським чиновникам. Відео

Новини

«Протягом багатьох років він боровся з хворобами. Йому замінили чимало органів… Він якось пожартував, що багато частин (його тіла) вже йому не належать…»

Це було сказано в некролозі, написаному офіційним представником Комуністичної партії Китаю на спомин про Гао Чжань-сяна — колишнього заступника міністра культури, який недавно помер від ковіду.

Цікаво, що про його смерть повідомили аж через місяць, не згадавши про причину смерті. Китайська інтернет-цензура негайно видалила це повідомлення. Але некролог уже встиг спричинити хвилю обурення в китайських соцмережах.

У Китаї багатьом відомо, що високопосадовці користуються значними привілеями. Але це вперше, коли чиновник компартії Китаю зміг пересадити собі зразу кілька органів, тоді як сфера трансплантології в КНР викликає чимало запитань.

Аналітик із питань Китаю Тан Цзінюань називає трансплантацію органів «допомогою з оздоровлення» для високопосадовців компартії. Він додає, що якби система КПК не мала великого прихованого резерву живих людських органів, то чиновники просто не могли б користуватися такими так званими пільгами.

Протягом десятиліть Китай звинувачують у примусовому вирізанні органів у своїх громадян. Жертв убивають, а їхні органи пересаджують, що дає мільярди доларів доходу.

Китай, який відстав у цій галузі, наразі другий за кількістю трансплантації у світі після США. Однак у ньому немає добре поставленої системи донорства та розподілу органів.

У рішенні Міжнародного трибуналу щодо Китаю, який відбувся 2020 року в Лондоні, сказано що, влада КНР убиває в’язнів сумління — здебільшого практикувальників Фалуньгун — і в промислових масштабах продає їхні органи. Через небувалу популярність цієї духовно-оздоровчої практики китайська влада почала переслідувати її прихильників.

Довголіття високопосадовців компартії вже давно викликає в Китаї зацікавленість. Але через поширення в КНР ковіду воно, схоже, досягло своєї межі, навіть попри багаторазові трансплантації.

У повідомленні Американської легеневої асоціації йдеться, що люди, імунна система яких ослаблена, мають вищий ризик важкого перебігу ковіду, навіть якщо вони вакциновані.

Тих, хто приймає імунодепресанти для запобігання відторгненню трансплантата, уважають особами з ослабленим імунітетом.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua