Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Тлумацькій громаді запрацювала міні-пекарня

Новини

Ініціатива міні-пекарні у Тлумацькій громаді стала проявом соціальної відповідальності сімейного підприємства швидкого харчування, яке вирішило підтримати вразливі верстви населення громади.

Вчора,11 квітня, заступник голови обласної державної військової адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації CDTO Богдан Футерко, спільно з регіональною координаторкою Програми розвитку ООН в Івано-Франківській області Лесею Попелюх побували у Тлумацькій територіальній громаді, де з соціальною метою відкрили міні-пекарню.

Про це пише на своїй сторінці «Facebook» Івано-Франківська обласна державна адміністрація.

Завдяки отриманому обладнанню на підприємстві створено міні-пекарню та додатково працевлаштовано двох працівників, що дало змогу розширити асортимент продукції і двічі на місяць забезпечувати на безоплатній основі хлібом 125 одиноких мешканців громади (250 буханок хліба), в тому числі внутрішньо переміщених осіб та осіб з інвалідністю, 95% з яких це особи похилого віку.

Також підприємством виділяється щомісячно – хлібо-булочні або інші вироби харчування на суму 2000,00 гривень в місяць для дітей шкільного віку (6-16 років) батьки яких, Захисники та Захисниці України, загинули чи зникли безвісті за особливих обставин з 24.02.2022 року. (асортимент на вибір дитини, за письмової згоди одного з батьків).

Богдан Футерко висловив вдячність за спільну роботу Тлумацької влади, громадської організації та бізнесу і наголосив на важливості реалізації проєктів, спрямованих на допомогу жителям громади, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Як зазначає Леся Попелюх, облаштування та забезпечення обладнанням для запуску міні-пекарні в Тлумацькій громаді – реалізовується в рамках проєкту «Посилення стійкості громад у регіонах України», що отримав фінансову підтримку Уряду Великої Британії через Посольство Великої Британії в України, ПРООН в Україні у партнерстві з Івано-Франківською облдержадміністрацією.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua