Онлайн TV FM радіо FM пауза

Втратила майже 89 тисяч гривень: у шахрайську аферу потрапила 60-річна прикарпатка

шахрайська схема Новини

«Термін дії вашої сім-карти закінчився»: поліція Івано-Франківщини застерігає громадян від чергової шахрайської схеми.

Про це повідомляє Поліція Івано-Франківської області

За допомогою послуги віддаленої заміни SIM-картки шахраї можуть заволодіти номером телефону та банківськими рахунками. У таку аферу потрапила 60-річна жителька Новицької громади. Жінка повідомила, що з її рахунків зникло майже 89 тисяч гривень. В результаті слідчих дій було встановлено, що до потерпілої зателефонував «представник оператора зв’язку» та повідомив, що термін дії її сім-картки закінчується, тож її необхідно перевипустити.

Для цього запропонував ввести надиктовану ним комбінацію цифр та натиснути виклик. На мобільний заявниці надійшов код, який вона повідомила співрозмовнику, після чого зв’язок був втрачений. Надалі заявниця запідозрила, що потрапила у шахрайську пастку та звернулась до банку. Там з’ясувала, що шахраї відкрили на ім’я потерпілої кредитний рахунок та зняли з нього майже 89 тисяч гривень.

За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці встановлюють причетних до шахрайства осіб.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua